BULGARİSTAN OTURUM VİZELERİ (D VİZE)

Bulgaristan Oturum Vizeleri (D Vize) için Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

Bulgaristan Vizesi Bayrak

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı 124, Kavaklıdere, Ankara
Tel: +90 (312) 467 2071
Fax: +90 (312) 468 6956

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Ahmet Adnan Saygun Cd. No:34 34340 Ulus / Beşiktaş, İstanbul
Tel: +90 (212) 281 01 14

BULGARİSTAN OTURUM VİZELERİ (D VİZE) İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

Bulgaristan Oturum Vizeleri (D Vize) başvurularında Tüm Başvuru Sahipleri için gerekli evrakları listesini, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini temin edebilirsiniz.

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23

Gerekli Evrak Listesi için aşağıdaki sekmelerden sizin için uygun olan çalışma tipinizi seçmeniz gereklidir.

Aile Birleşimi Bulgaristan’da Oturum İzni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış)
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Bulgaristan oturum Vizesi alan kişi Bulgar Vatandaşı eşinin bağlı bulunduğu şehrin Polis Merkezi-Yabancılar Şübesinden Alınan oturma izninin fotokopiyesi
  5. Bulgaristan oturum Vizesi alan kişi bulunduğu şehrin Polis Merkezi-Yabancılar Şübesinden aile birleşimi için verilen İzin Belgesi (Duyuru).
  6. Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı – Bulgar vatandaşı olan eşinizin bulunduğu şehrin Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) 10 iş günü içerisinde alabilirsiniz
  7. Evlilik Kayıt Örneği / Çoçuğunun doğum kayıt örneği (Apostilli olması gerekiyor, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  8. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor, Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  9. Kira Kontratı veya akraba yanında oturacaksınız akrabınız tarafından hazırlanmış kalacak yeri olduğu belirten Taahhütname (Kira kontratı/Deklaratsiya Noter tasdikli),
  10. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname,
  11. Bulgaristan da herhangi bir bankada adınıza açılmış hesap. (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500 Euro olmalıdır),
  12. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor,yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  13. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  14. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
  15. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Annelikten Babalıktan dolayı Bulgaristan oturum izni (D tipi Vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Eksiksiz Doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.);
  2. Arkası beyaz fon 1 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm);
  3. TC Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak;
  4. Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan Doğum Belgesi (Akt za rajdane);
  5. Çocuğun Bulgar kimlik belgelerin fotokopisi;
  6. Anneden/Babadan çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağını ve buna itirazı olmadığına dair Deklaratsiya (Bulgar Noterinden tasdikli);
  7. Annenin /Babanın herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırmış olması (Hesapta 3000 Leva ya da 1500 Euro olmalıdır.);
  8. Annenin/Babanın Apostilli Sabıka kaydı örneği (Bulgaristan’da tercüme edilmiş ve Bulgaristan’ın Dışişleri Bakanlığında tasdik edilmiş olmalıdır.);
  9. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı);
  10. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Bulgaristandan Nüfus Müdürlüğünden alınacak);
  11. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu

Bulgaristan da 10 Kişi Çalıştıran İşverene Ticari Oturum İzni (D vizesi) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır.);
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm);
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yılık olacak);
  4. Adalet Bakanlığı Tescil Kurumundan Tasdikname / Temsilciliğin Kuruluş Kararı/ (Udostoverenie za Registrasiya ot Agentsiyata po Vpisvaniyata);
  5. Vergi borcu bulunmadığına dair vergi dairesinden yazı (Udostovereniye za lipsa na zadıjenie),
  6. İşverenin en az 10 sigortalı işçisi olduğunu gösteren özet listesi (Spravka NAP),
  7. Bağlı olduğu vergi dairesinden finansal sonuçları ve ödenen vergileri gösteren beyanname (Finansov rezultat),
  8. Bulgaristan SSK’sından 10 işçinin aylık hizmet dökümü;
  9. Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz yere ait kira kontratı (Bulgar noterinden tasdikli) / akraba veya yakınınızın yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış ve kalacak yerinizin olduğunu belirten Deklaratsiya (Deklaratsiya Noter Tasdikli olmalı),
  10. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğinizi beyan eden taahhütname,
  11. Herhangi bir Bulgar veya Türk bankasından hesap bilgisi (Bakiyesi minimum 3000 Leva ve ya 1500 Euro olmalı),
  12. Sabıka kaydı Apostilli olması gerekir, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  13. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden),
  14. Seyahat-Sağlık Sigortası(İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  15. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Bulgaristan’da Çalışma izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize başvuru formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır.),
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıma bağlı İş Kurumu tarafından verilen çalışma izninin orijinali ve fotokopisi,
  5. Yabancı uyruklu kişiye Bulgar İstihdam Ajansı tarafından verilen izin,
  6. Çalışacağı şirketin Adalet Bakanlığı Tescil Kurumundan Tasdikname / Temsilciliğin Faaliyet belgesi/ (Udostoverenie za Registrasiya ot Agentsiyata po Vpisvaniyata),
  7. İş Sözleşmesi,
  8. Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz yere ait kira kontratı (Bulgar noterinden tasdikli) / akraba veya yakınınızın yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış ve kalacak yerinizin olduğunu belirten Deklaratsiya (Deklaratsiya Noter Tasdikli olmalı),
  9. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname,
  10. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor. Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  11. Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odasına kayıtlı olan şirket temsilciliğin kaydının onaylı kopyası,
  12. Beyandan en geç bir aydan önce Bulgaristan Ticaret ve Sanayi odası tarafından verilen Güncel sertifika,
  13. Vergi dairesinden alınmış kayıt belgenin onaylı kopyası,
  14. Herhangi bir Bulgar bankasından hesap bilgisi (Bakiyesi minimum 3000 Leva ve ya 1500 Euro olmalı),
  15. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden),
  16. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen vize süresini kapsayacak. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (orijinal belge ve fotokopisi),
  17. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair banka Dekontu.

Bulgaristan’da Temsilcilik’ten dolayı Oturuma izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),
  2. Arkası Beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Türkiye de Şirketin Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküsü, Ticari Sicil Gazetesi
  5. Temsilciliğin Ticaret ve Sanayi Odasına Kaydı (Reşenie za vpisvane na tırgovskoto predstavitelstvo BTPP),
  6. Şirketin Yöneticisi/Temsilcisi olduğuna dair Temsilciliğin Ticaret ve Sanayi Odasına Kayıt Sertifikası (Sertifikat za vpisvane-Predstavitel/Upravitel v BTPP),
  7. Adalet Bakanlığı Tescil Kurumundan Tasdikname / Temsilciliğin Kuruluş Kararı/BULSTAT (Udostoverenie za Registrasiya ot Agentsiyata po Vpisvaniyata),
  8. Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz yere ait kira kontratı (Bulgar noterinden tasdikli)/ akraba veya yakınınızdan yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış ve kalacak yerinizin olduğunu belirten Deklaratsiya (Deklaratsiya Noter tasdikli olmalı),
  9. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğinizi beyan eden taahhütname,
  10. Bulgaristan’da açılmış banka hesabınızın hesap cüzdanı (minimum 3000 Leva ya da 1500 Euro olmalı),
  11. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor. Yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  12. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden),
  13. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  14. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Emeklilere Bulgaristan’da oturma izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. SGK Genel Müdürlüğü’nden emekli olduğunuza dair Apostilli ve tercüme edilmiş belge (Belgede hangi tarih’te, hangi tahsis numarasıyla ve ne kadar emekli maaşı bağlanmıştır yazmalı),
  5. Kira kontratı veya akraba yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış kalacak yeri olduğunu belirten Taahhütname (Kira kontratı / Deklaratsiya noter tasdikli),
  6. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğinizi beyan eden taahhütname,
  7. Bulgaristan da herhangi bir bankada adınıza açılmış hesap. (Hesapta minimum 3000 leva ya da 1500 Euro olmalıdır),
  8. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  9. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanından geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  10. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alıncak)
  11. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Evlilikten Dolayı Bulgaristan’da Oturum İzni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış),
  2. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  3. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm),
  4. Bulgaristan evlilik cüzdanı (Grajdanski Brak ),
  5. Bulgar vatandaşı olan eşinin Bulgar Pasaport’unun ve Bulgar kimlik kartının (Liçna karta) fotokopisi,
  6. Ülkede kalacağı sürede idamesini sağlayabileceğini gösterir kanıt belgeleri. Türk eşine bakım ve masraflarını karşılayacağını dair Bulgar vatandaşı eşinin yapacağı Deklaratsiya (Noter tasdikli),
  7. Oturacağı ev eşinizin ise eşinden yada ev sahibinden onun evde oturacağınıza beyan eden Deklaratsiya (Noter tasdikli) kira ise,kire kontratı ve tapu kopyası (Noter tasdikli),
  8. Evliliğin sahte olmadığını ve birliklte yaşadıklarını beyan eden her iki eş tarafından yapılacak Noter tasdikli Deklaratsiya,
  9. Türk eş kendi adına herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırılmalı (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500 Euro bulunmalıdır.),
  10. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği/ T.C. Evlilik belgesi (Nüfus Müdürlüğünden alınacak),
  11. Sicil kayıt örneği / Sabıka kaydı örneği (Bulgaristan’da oturma iznini uzatmak için müracaat edildiğinde, Sabıka kaydı Apostilli olması gerekiyor, yeminli tercüman tarafın tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  12. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası, istenilen vize süresini kapsayacak (6 aylık) olmalı (orijinal belge ve fotokopisi),
  13. Vize Ücretsiz.

Göçmenler için Bulgaristan’da oturum izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan Bulgaristan vatandaşı olup olmadığınıza dair yazı,
  5. Bulgaristan’dan doğum kağıdı (Akt za rajdane),
  6. Daha önce Bulgaristan’da oturduğunuz Belediyenin Nüfus kütüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İzvleçeniye ot Semyniya Registır),
  7. Göç etmeden önce Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz Belediyeden hangi tarihte ve hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair Tasdikname (Udostoverenie),
  8. Göç ettiğiniz pasaportun fotokopisi,
  9. İsim denklik belgesi Apostilli (Bulgaristan’da yemin tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığında tasdik edilmiş olmalı),
  10. Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz adrese ait kira kontratı Noter Tasdikli olmalı/akraba yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış ve kalacak yerinizin olduğunu belirten Deklaratsiya (Deklaratsiya Noter Tasdikli olmalı),
  11. Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname
  12. Bulgaristan da herhangi bir bankadan adınıza hesap açılması (Hesapta en az 3000 Leva veya 1500 Euro olmalı),
  13. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor, Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  14. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  15. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  16. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Öğrenci Erasmus Programından dolayı oturma izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru formu (Eksiksiz Doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Bulgaristan’da kabul eden eğitim kurumundan Erazım programına kabul edildiğinize dair ve öğrenci kaydınızın yapıldığına dair belge,
  5. Bulgaristan da kalacağınız yurttan kabul belgesi/Yurtta kalamayacaksanız kalacağınız evin kira kontratı ve ev sahibinden taahhütname (Noter tasdikli),
  6. Eğer Evde kalacaksınız Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname
  7. Türkiye’deki üniversiteden Erasmus Değişim Programı ile eğitiminizin süresini gösteren belge,
  8. Bulgaristan da herhangi bir bankadan adınıza hesap açılması (Hesapta en az 3000 Leva veya 1500 Euro olmalı),
  9. Sabıka kaydı (Apostilli Olması gerekiyor, Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  10. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanından geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  11. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınacak),
  12. Garanti Bankasına 200 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu

Öğrencilikten dolayı Bulgaristan oturum izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

  1. “D” Vize Başvuru Formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),
  2. Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf (Fortmatı:35x45mm),
  3. TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),
  4. Bulgaristanın Milli Eğitim Bakanlığından Üniversiteye kabul edildiğine dair belge (Udostovorenie),
  5. Üniversiteden kabul edildiğinize ve örgün eğitim göreceğine dair belge (Udostovorenie),
  6. Bulgaristan da kalacağınız yurttan kabul belgesi / Yurtta kalamayacaksanız kalacağınız evin kira kontratı ve ev sahibinden taahhütname (Noter Tasdikli),
  7. Eğer evde kalacaksınız Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname
  8. Banka hesabında 3000 leva ve ya 1500 Euro. Hesabınız yoksa aile bireylerinden birinin yapacağı çocuğunun okuduğu süre boyunca tüm bakım masraflarının kendisi tarafından karşılanacağı belirten Taahhütname (Noter tasdikli),
  9. Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor, Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),
  10. Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),
  11. Öğrenim görecek kişi 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan Muvafakatname,
  12. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden),
  13. Garanti Bankasına 100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları Bulgaristan Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, Bulgaristan Başkonsolosluğu’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.