İTALYA TİCARİ VİZE

İtalya Ticari Vize Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

İtalya Vizesi Bayrak

İtalya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı, No:118, 06680, Kavaklıdere- Çankaya / ANKARA
Tel: 0(312) 457 42 00
Fax: 0(312) 457 42 80

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Boğazkesen Caddesi ,Tom Tom Kaptan Sok., No:5, 34433, Tophane-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: 0(212) 243 10 24

İTALYA TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

İtalya Ticari Vize Başvurularında İşveren, Çalışan, Serbest Meslek Sahipleri ve Çiftçiler için gerekli evrakları listesini, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini sayfamızdan temin edebilirsiniz.

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23

Gerekli Evrak Listesi için aşağıdaki sekmelerden sizin için uygun olan çalışma tipinizi seçmeniz gereklidir.

  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İtalyanca veya İngilizce yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Orijinali veya E-imzalı kopyası, Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi,
  3. Davetiye, Davetiyeyi imzalayan kişinin Kimlik kopyası, davet eden firmanın visura camerela belgesi ( Davetiye örnekteki ile aynı olmak zorundadır. Örnek için tıklayınız…, 
  4. Vize alacak kişinin Bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  11. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İtalyanca veya İngilizce yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Orijinali veya E-imzalı kopyası, Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi,
  3. Davetiye, Davetiyeyi imzalayan kişinin Kimlik kopyası, davet eden firmanın visura camerela belgesi ( Davetiye örnekteki ile aynı olmak zorundadır. Örnek için tıklayınız…
  4. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. SGK İşe Giriş Bildirgesi, Son 3 Aylık kaşeli – imzalı Maaş Bordrosu, Barkodlu SGK Hizmet Dökümü,
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  12. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İtalyanca veya İngilizce yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Bağlı bulunduğunuz Meslek Odasına Kayıt Belgesi Aslı. Ayrıca Mesleki Kimlik Kartı olanlar başvuru sahipleri kart fotokopilerini ibraz etmelidirler
  3. İmza Beyannamesi, Son Dönem Vergi Levhası fotokopisi,
  4. Davetiye, Davetiyeyi imzalayan kişinin Kimlik kopyası, davet eden firmanın visura camerela belgesi ( Davetiye örnekteki ile aynı olmak zorundadır. Örnek için tıklayınız.
  5. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  12. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İtalyanca veya İngilizce yazılmış İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Ziraat odalarından temin edilmiş güncel tarihli Çiftçilik Kazanç Belgesi,
  3. Davetiye, Davetiyeyi imzalayan kişinin Kimlik kopyası, davet eden firmanın visura camerela belgesi ( Davetiye örnekteki ile aynı olmak zorundadır. Örnek için tıklayınız.
  4. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  11. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları İtalya Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, İtalya Başkonsolosluğu ’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.