FRANSA EĞİTİM VE KÜLTÜREL ETKİNLİK VİZESİ

Fransa Eğitim ve Kültürel Etkinlik Vizesi Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Türleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

Fransa Vizesi Bayrak

Fransa Ankara Büyükelçiliği

Adres: Paris Caddesi No 70 – Kavaklıdere – 06540 Ankara
Tel: +90 (312) 455 4545
Fax: +90 (312) 455 4527

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: İstiklal Caddesi No: 4, 4435 Taksim İstanbul
Tel: +90 (212) 334 8730

FRANSA EĞİTİM VE KÜLTÜREL ETKİNLİK VİZESİ İÇİN GENEL BİLGİLER

Fransa Eğitim ve Kültür Vizesi Başvurularınız için size en uygun güncel gerekli evrakları listesini öğrenebilir, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini temin edebilirsiniz. Ayrıca Fransa Eğitim ve Kültür Vizesi kaç günde çıkar? Fransa Vize Ücreti ne kadar? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları Fransa Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, Fransa Başkonsolosluğu’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. Çalışmış olduğunuz Kurumdan Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir
  4. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  2. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı
  3. Çalışmış olduğunuz Kurumdan Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir.
  4. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesi, Son 3 Aylık Maaş Bordrosu, Barkodlu SGK Hizmet Dökümü,
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan Görevlendirme Yazısı,
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. Çalışmış olduğunuz Kurumun Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  4. Bağlı bulunduğunuz Meslek Odasına Kayıt Belgesi Aslı. Ayrıca Mesleki Kimlik Kartı olanlar başvuru sahipleri kart fotokopilerini ibraz etmelidirler
  5. İmza Beyannamesi, Son Dönem Vergi Levhası fotokopisi
  6. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  7. Kimlik Fotokopisi,
  8. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  9. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı,
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. Çalışmış olduğunuz kurumdan Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  4. Son 3 Aya ait kaşeli imzalı Maaş Bordrosu,
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı,
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. SGK Kurumlarından yada E-Devlet üzerinden alınmış Emeklilik Belgesi.
  4. Emekli Maaşı hesabınızın 3 Aylık ıslak imzalı hesap hareketleri
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı,
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep Dilekçesi.
  4. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  5. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  6. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  7. Kimlik Fotokopisi,
  8. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  9. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  10. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  11. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  12. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  13. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Türkiye’den sizi etkinlik için gönderen kurumdan görevlendirme yazısı,
  2. Kültürel veya Sportif amaçlı katılacağınız etkinlikten gelen Davetiye,
  3. Öğrenci Belgesi Aslı
  4. Reşit olmayan Başvuru sahipleri için Anne ve Babasından son 6 ay için çıkartılmış Noter Tasdikli Muvafakatname,
  5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  6. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep Dilekçesi. Örnek dilekçe için tıklayınız….
  7. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  8. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  9. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  10. Kimlik Fotokopisi,
  11. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  12. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  13. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  14. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  15. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23