ÇEK CUMHURİYETİ TURİSTİK VİZESİ

Çek Turistik Vizesi Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

Çek Cumhuriyeti Vizesi Bayrak

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği

Adres: Kaptanpaşa Sokak No.15, G.O.P., Ankara
Tel: +90 (312) 405 6965
Fax: +90 (312) 447 7395

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Abdi İpekçi Caddesi 71, P.K. 35, 80 212 Maçka,İstanbul
Tel: +90 (212) 368 8035

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ İÇİN GENEL BİLGİLER

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurularınız için size en uygun güncel gerekli evrakları listesini öğrenebilir, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini temin edebilirsiniz. Ayrıca Çek Cumhuriyeti Vizesi kaç günde çıkar?  Çek Cumhuriyeti Vize Türleri nelerdir? Çek Cumhuriyeti Vize Ücreti ne kadar? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23

  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  3. Bağ-kur Dökümü 4b
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdanı
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  3. SGK İşe Giriş Bildirgesi, Son 3 Aylık Maaş Bordrosu, Barkodlu SGK Hizmet Dökümü,
  4. Maaşınızın yattığı banka ekstresinin 3 aylık dökümü,
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdanı
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  9. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Bağlı bulunduğunuz Meslek Odasına Kayıt Belgesi. Ayrıca Mesleki Kimlik Kartı olanlar başvuru sahipleri kart fotokopilerini ibraz etmelidirler
  3. İmza Beyannamesi, Son Dönem Vergi Levhası fotokopisi
  4. Bağ-kur Dökümü 4B,
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Son 3 Aya ait kaşeli imzalı Maaş Bordrosu,
  3. Vize alacak kişinin maaş ve mevduat banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası,
  5. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Ziraat odalarından temin edilmiş güncel tarihli Çiftçilik Kazanç Belgesi,
  3. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi
  4. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası,
  5. Gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. SGK Kurumlarından yada E-Devlet üzerinden alınmış Emeklilik Belgesi.
  2. Emekli Maaşı hesabınızın 3 Aylık ıslak imzalı hesap hareketleri
  3. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi
  4. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası,
  5. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep DilekçesiÖrnek dilekçe için tıklayınız….
  2. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  3. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı) (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.)
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası, 
  6. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  7. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Öğrenci Belgesi Aslı veya E-devlet üzerinden alınmış kare kodlu kopyası
  2. Reşit olmayan Başvuru sahipleri için Anne ve Babasından son 6 ay için çıkartılmış Noter Tasdikli Muvafakatname,
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  4. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep DilekçesiÖrnek dilekçe için tıklayınız….
  5. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  6. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı) (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.)
  7. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Konaklanacak her gün için 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmedir.) (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  8. Kimlik Fotokopisi ve Evli olanlar için Evlilik Cüzdan kopyası, 
  9. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  10. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  11. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  12. Seyahat sağlık sigortası (Seyahatten 1 gün önce başlayıp 1 gün sonra bitmelidir.) ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  13. Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  14. Otel veya Tur Rezervasyonu ( Otel tarafından gönderilmiş kaşeli rezervasyon belgesi olmalıdır.)
  15. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)