İSPANYA TURİSTİK VİZE

İspanya Turistik Vize Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Türleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

İspanya Vizesi Bayrak

İspanya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Abdullah Ceydet Sok. No:8 Çankaya / Anakara
Tel: 0(312) 438 03 92
Fax: 0(312) 439 51 70

İspanya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Karanfil Aralığı sokak. No:16 1.Levent İstanbul
Tel: 0(212) 270 74 10

İSPANYA TURİSTİK VİZE İÇİN GENEL BİLGİLER

İspanya Turistik Vize Başvurularınız için size en uygun güncel gerekli evrakları listesini öğrenebilir, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini temin edebilirsiniz. Ayrıca İspanya Turistik Vizesi kaç günde çıkar?  İspanya Turistik Vize Ücreti ne kadar? Uzun Süreli İspanya Vizesi Nasıl alınır? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları İspanya Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, İspanya Başkonsolosluğu ’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  3. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı Orjinal veya E-imzalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  8. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  9. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  3. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içinde alınmış olmalı Orjinal veya E-imzalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. SGK İşe Giriş Bildirgesi, Son 3 Aylık Maaş Bordrosu, Barkodlu SGK Hizmet Dökümü,
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  9. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  10. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  11. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  12. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  13. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  3. Bağlı bulunduğunuz Meslek Odasına Kayıt Belgesi Orjinal veya E-imzalı. Ayrıca Mesleki Kimlik Kartı olanlar başvuru sahipleri kart fotokopilerini ibraz etmelidirler
  4. İmza Beyannamesi, Son Dönem Vergi Levhası fotokopisi
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  10. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  11. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  12. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  13. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İngilizce veya İspanyolca olarak, İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  3. Son 3 Aya ait kaşeli imzalı Maaş Bordrosu,
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  9. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İngilizce veya İspanyolca olarak İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  3. Ziraat odalarından temin edilmiş güncel tarihli Çiftçilik Kazanç Belgesi,
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  9. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  2. SGK Kurumlarından yada E-Devlet üzerinden alınmış Emeklilik Belgesi.
  3. Emekli Maaşı hesabınızın 3 Aylık ıslak imzalı hesap hareketleri
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  9. Tüm Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
  10. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  12. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından İngilizce veya İspanyolca olarak masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep DilekçesiÖrnek dilekçe için tıklayınız….
  2. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  3. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  4. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  5. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  6. Kimlik Fotokopisi,
  7. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  8. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  9. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  10. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  11. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  12. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  13. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  1. Öğrenci Belgesi Aslı
  2. Reşit olmayan Başvuru sahipleri için Anne ve Babasından son 6 ay için çıkartılmış Noter Tasdikli Muvafakatname,
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  4. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından İngilizce veya İspanyolca olarak masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep DilekçesiÖrnek dilekçe için tıklayınız….
  5. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  6. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  7. Başvuru Sahibi tarafından yazılmış vize niyet dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olarak),
  8. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  9. Kimlik Fotokopisi,
  10. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  11. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 3 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  12. İkametgah ( Muhtardan alınmış ıslak imzalı orjinal belge veya e-devlet üzerinden alınmış barkodlu belge),
  13. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  14. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  15. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)

Vize Başvurusu için Önemli Notlar;

  1. İstenilen belgelerinde fotoğraf çekilerek alınmış yazılı çıktıları kabul edilmemektedir.

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23