İTALYA TURİSTİK VİZE

İtalya Turistik Vize Gerekli Evrak Listesi, Vize Formu, Vize Dilekçe Örnekleri, Vize Ücreti, Vize Nasıl Alınır? Kaç Günde Çıkar?

DİĞER ÜLKELER

İtalya Vizesi Bayrak

İtalya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı, No:118, 06680, Kavaklıdere- Çankaya / ANKARA
Tel: 0(312) 457 42 00
Fax: 0(312) 457 42 80

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Boğazkesen Caddesi ,Tom Tom Kaptan Sok., No:5, 34433, Tophane-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: 0(212) 243 10 24

İTALYA TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

İtalya Turistik Vize Başvurularında İşveren, Çalışan, Serbest Meslek Sahipleri, Memur, Çiftçiler, Çalışmayanlar, Öğrenciler ve Çocuklar için gerekli evrakları listesini, Vize Formları ve  Vize Dilekçe örneklerini sayfamızdan temin edebilirsiniz.

Ücretsiz Vize Destek Hattı  0212 268 12 23

Gerekli Evrak Listesi için aşağıdaki sekmelerden sizin için uygun olan çalışma tipinizi seçmeniz gereklidir.

  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Orijinali veya E-imzalı kopyası, Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  3. Vize alacak kişinin Bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi
  5. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  6. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  10. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Çalışmış olduğunuz şirketin Faaliyet Belgesi (Orijinali veya E-imzalı kopyası, Son 3 ay içinde alınmış olmalı), İmza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
  3. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi,
  5. SGK İşe Giriş Bildirgesi, Son 3 Aylık kaşeli – imzalı Maaş Bordrosu, Barkodlu SGK Hizmet Dökümü,
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  8. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  11. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, iş yerinde ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca masrafları kimin karşılayacağını ve seyahat bitmeden önce döneceğini belirterek garanti etmeniz ve imza yetkilisi tarafından imzalatmanız gerekir. Dilekçe örneğine ulaşmak için…
  2. Bağlı bulunduğunuz Meslek Odasına Kayıt Belgesi Aslı. Ayrıca Mesleki Kimlik Kartı olanlar başvuru sahipleri kart fotokopilerini ibraz etmelidirler
  3. İmza Beyannamesi, Son Dönem Vergi Levhası fotokopisi
  4. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  11. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonu, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Son 3 Aya ait kaşeli imzalı Maaş Bordrosu,
  3. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi,
  5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  6. Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  7. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  8. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  9. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  10. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  11. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Vize Talep Dilekçesi (Çalışmış olduğunuz kurumdan İçeriğinde vize talebinde bulunan kişinin adı soyadı, kurumda ki pozisyonuseyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli ve kurum yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  2. Ziraat odalarından temin edilmiş güncel tarihli Çiftçilik Kazanç Belgesi,
  3. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi,
  5. Gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  10. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. SGK Kurumlarından yada E-Devlet üzerinden alınmış Emeklilik Belgesi.
  2. Emekli Maaşı hesabınızın 3 Aylık ıslak imzalı hesap hareketleri
  3. Vize alacak kişinin bakiyeli banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  4. Kimlik Fotokopisi,
  5. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  6. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  7. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  8. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  9. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  10. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep Dilekçesi. Örnek dilekçe için tıklayınız….
  2. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  3. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  4. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  5. Kimlik Fotokopisi,
  6. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  7. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  8. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  9. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  10. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  11. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  12. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.
  1. Öğrenci Belgesi Aslı
  2. Reşit olmayan Başvuru sahipleri için Anne ve Babasından son 6 ay için çıkartılmış Noter Tasdikli Muvafakatname,
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devlet üzerinden alabilirsiniz.)
  4. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından masraflarının destekleneceğine dair ıslak imzalı, seyahat tarihlerinin ve garanti ibaresinin yer aldığı Sponsor Vize Talep Dilekçesi. Örnek dilekçe için tıklayınız….
  5. Sponsor kişinin meslek grubuna göre kendi gelir evrakları
  6. Sponsor Kişinin 3 Aylık Banka Hesap Hareketleri (Banka tarafından kaşeli ve imzalı)
  7. Vize alacak kişinin banka hesap ekstresi. (Banka tarafından kaşeli ve imzalı ayrıca ekstreyi imzalayan personelin imza sirküsü fotokopisi)
  8. Kimlik Fotokopisi,
  9. Varsa Gayrimenkul, araç ruhsat fotokopileri, Kira Gelir belgeleri
  10. Biometrik Fotoğraf ( 2 Adet ve son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüz hatları gözükmeli ve gözlük kullanılmamalıdır.)
  11. Seyahat sağlık sigortası ( Acentamızdan satın alabilirsiniz.) (Orijinal olmalıdır)
  12. Otel ve Uçak Rezervasyonu ( Kesinleşmiş bir seyahatiniz yoksa rezervasyonlarınızı biz yapabiliriz.)
  13. Pasaport ( En az 6 Ay geçerli olmalıdır.)
  14. Evlilikten ve boşanmadan dolayı Soyadı değişen kişiler mutlaka yeni Ad Soyadı ile pasaport çıkartması gerekir. Eski isimleri ile düzenlenmiş pasaportu ile başvuru kabul edilmemektedir.

Vize Hizmet Merkezi aracı bir kurumdur. Tüm başvuruların incelenmesi ve vize kararları İtalya Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilir. Vize Hizmet Merkezi personelinin, İtalya Başkonsolosluğu ’nun alacağı karar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.